Boot Giethoorn

Giethoorn is de plek om een dagje lekker te varen met een boot. Er zijn verschillende typen boten:

Fluisterboot
De fluisterboot is een klein bootje met een stille elektromotor. Er kunnen maximaal 12 personen in een fluisterboot en u kunt de boot zelf besturen. Met een volle accu kan een hele dag gevaren worden. De fluisterboot is dus uitermate geschikt wanneer u wilt genieten van de rust en zelf de omgeving van Giethoorn wilt ontdekken.

Rondvaartboot
U maakt een tocht in een rondvaartboot van 1 of 2 uur door het centrum en de nabij liggende omgeving van Giethoorn. Een deskundige schipper verteld u informatie over het dorp van vroeger en van nu. De rondvaartboot is uitermate geschikt voor groepen die Giethoorn beter willen leren kennen. De rondvaartboten zijn verwarmd dus in de winter kan ook gevaren worden.

Punteren
Houdt u van een actief dagje uit? Dan is de punter echt iets voor u. De punter lijkt veel op de gondel die in Venetië gebruikt wordt, om vooruit te komen dient u zich af te zetten op de bodem met een ‘vaarboom’ (een lange stok). Aangezien het water in Giethoorn maximaal 1 meter diep is kunt u overal Punteren. De punter is uitermate geschikt voor actieve personen die Giethoorn op een leuke en sportieve manier willen verkennen.